Varmestyring

Over 70 prosent av vårt strømforbruk går til oppvarming av boligen og varmtvann. Vi kan vise deg hvordan du kan redusere strømforbruket til oppvarming, uten å redusere komforten. 

Få kontroll over oppvarmingskostnadene

Med varmestyring kan du forhåndsinnstille oppvarmingen i alle boligens rom, til alle døgnets tider. Du kan for eksempel velge nattsenking for å justere ned temperaturen automatisk på nattetid, eller når du ikke er hjemme. Når du er på vei hjem, skrus varmen automatisk opp igjen.

Mye å spare ved bruk av varmestyring 

Generelt kan man si at for hver grad du senker temperaturen reduserer du kostnadene med omtrent 5 prosent. Det er med andre ord mye å spare på å redusere temperaturen med en grad eller to hele døgnet, men en mer komfortabel måte er å benytte varmestyring til å senke temperaturen når man sover eller ikke er til stede.

En enkel måte å komme i gang med varmestyring, er for eksempel å erstatte de gamle tre-trinnsbryterne med en moderne termostat. For ytterligere kostnadsbesparelser bør du velge en termostat som kan kobles på eksisterende gulvfølere. Denne utskiftingsjobben gjør våre elektrikere raskt – ta kontakt om du ønsker et uforpliktende tilbud. 

Ulike varmekilder 

Så lenge man bruker elektrisk kontrollerte varmekilder, kan varmestyring hjelpe til med å redusere kostnadene dine. Du har i praksis tre valgmuligheter:

Gulvvarme: Varmekabler støpes ned i gulvet, og styres via en termostat og / eller en app. Varmefolie legges rett under gulvet, og er godt egnet til tørre installasjoner. Du kan også benytte varmematter – det er varmekabler som festes på en matte, som kan legges i flytende masse.Lavtbyggende varmematter leveres ferdig isolert og kan legges direkte under parkett-, tre- og laminatgulv på lik linje som varmefolie. Begge egner seg godt til bruk ved oppussing. All moderne gulvvarme kan styres via app.

Luft til luft varmepumpe: henter varme fra luften utendørs, og transporterer den inn i boligen. I et normalt år gir den to til tre ganger så mye varme som strømmen varmepumpen bruker – det gjør den energieffektiv. Luft til luft varmepumpe har en levetid på 12-15 år, og har kort nedbetalingstid. Mange varmepumper kan styres via app. Vi kjenner de ulike modellene og kan gi deg råd basert på dine behov. 

Panelovner: Gamle panelovner er som regel utstyrt med en termostat, men til forskjell for nye panelovner, er de gamle ikke alltid like nøyaktige. Temperaturen kan svinge noen grader fra den temperaturen som er satt. Noen panelovner er utstyrt med dag- og nattsenking som lar deg automatisk regulere temperaturen gjennom døgnet. Nye panelovner har ofte en mer intuitiv og enkel dag- og nattsenking enn gamle panelovner. Mange panelovner kan også kobles opp i mot annen smarthusfunksjonalitet .

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Uansett hva du ønsker hjelp til innenfor oppvarming, er vi klare for å hjelpe. Bruk skjemaet under eller ta kontakt med oss på mail eller telefon.