Elbilladere for privatpersoner

Lading elbil – Tenk sikkerhet!

Fått deg ny elbil? Da er det mulig du også muligens må vurdere stikkontakten du hadde tenkt å bruke. Tilfredsstiller denne kravet til et moderne ladeuttak? Mest sannsynlig vil det ikke gjøre det …

Mange glemmer å vurdere ladeuttaket når elbilen er kommet i hus. Ofte kobles den til i nærmeste eksisterende uttak, gjerne ofte også via en «midlertidig» skjøteledning. Det kan fort bli en uheldig og dyr erfaring. Lading av elbil krever i de aller fleste tilfeller relativt mye tilført strøm over lang tid. Siden man stort sett også lader bilen om natten uten tilsyn, så er fokuset på sikkerhet for din familie og bolig meget viktig.

Den gamle stikkontakten i ditt hjem, som var tiltenkt som fast ladepunkt for den nye elbilen, må oppgraderes, da bruksmønsteret endres og nye tiltak må installeres i henhold til gjeldende regelverk. Kilde: DSB.no 

Til lading av elbil kreves helt spesifikke tekniske løsninger alt avhengig av hvilket ladebehov du ønsker. Hyppig og utstrakt bruk av elbilen krever gjerne en annen ladeløsning enn til pendlerbruk.

Ladeløsninger strekker seg fra vanlig stikkontakt til sofistikerte ladeløsninger som kommuniserer med bilens ombordliggende lader. Det varierer også avhengig av bilmodell hvilke ladeeffekter som kan benyttes. Når ønsket ladeeffekt er funnet, så kan den tekniske løsningen komponeres. En slik løsning inneholder valg av flere forskjellige sikkerhetsanordninger, jordfeilbryter, overspenningsvern og sikring. Det finnes også løsninger for felles garasjeanlegg med knappe effektressurser.

Dersom du er usikker på om du har en trygg og komfortabel løsning er vi i Service Elektrikeren AS behjelpelig med en uforpliktende befaring. På denne måten kan du være trygg på en skreddersydd løsning i din elektriske installasjon, som ivaretar tekniske forskrifter, brannsikkerhet, komfortabel lading og ikke minst – bilen.

Fakta fra DSB sin nettside kan leses her. 

Nyttig info om lading av elbil finner du også på elbil.no, samt på Statens Vegvesen sin nettside.

Tesla-sertifisert installatør.

Det er mest praktisk å lade Teslaen din om natten hjemme. Plugg inn når du kommer hjem, og lad bilen mens du sover. Du trenger ikke lenger å kjøre innom bensinstasjoner for å fylle tanken, og du kan utnytte de lave prisene på strømnettet over natten, noe som sparer både tid og penger.

Bestill din TESLA Wall Connector på nettet, og send oss en uforpliktende forespørsel om pris på montering av laderen.

Vi tilbyr gratis befaring

Ta kontakt med oss dersom du har behov for hjemmelader til bilen din.