Ladeboks

Fra 2022 ble ladeboks et krav når du oppretter et nytt ladepunkt for regelmessig lading av bilen din.
Her kan du lese om fordelene ved bruk av ladeboks.

En ladeboks har fått mange navn, elbillader, lader eller hjemmelader. Fra juli 2022 ble ladeboks et krav når du oppretter et nytt ladepunkt for regelmessig lading av elbilen din. Det har ikke tilbakevirkende kraft, men det anbefales at du installerer en ladeboks der du vanligvis lader. Det er det flere grunner til. Bruk av stikkontakt til elbillading, anbefales ikke da det ved feil bruk kan gi slitasje på ledningen og varmegang. Ved lading fra en ladeboks brukes en tilpasset elbilkabel som er laget for å tåle høy belastning over tid. Selve ladeboksen leverer kun strøm, selve laderen er plassert i bilen og kalles en ombordlader.

Sjekke effekten i bilens ombordlader

Selve ladeboksen leverer kun strøm, selve laderen er plassert i bilen og kalles en ombordlader.
Vi anbefaler at du sjekker effekten på ombordladeren i elbilen din før du går til innkjøp av ladeboks. Effekten på ladeboksen skal tilpasses ombordladeren. 

Er du usikker kan vi rådgi deg i forhold til hvilken ladeboks som faktisk er tilpasset din elbil. 

To typer ladebokser

  • Smarte ladebokser
  • Enkle ladebokser

Med en smart ladeboks kan du selv bestemme når du vil lade og hvor mye strøm du bruker til selve ladingen.
En enkel ladeboks, har ikke disse funksjonene, den gir kun strøm til elbilen. 

Bruk av smart ladeboks gir deg mer kontroll over strømforbruket og lar deg styre tidspunktet for når du vil lade. Dette kan påvirke kostnadene for å lade elbilen svært positivt. Du kan lade på tidspunkter av døgnet hvor strømmen har lavets pris. Du kan også unngå de såkalte strømtoppene. Det vil si de tidspunktene hvor husstanden bruker absolutt mest strøm i løpet av et døgn. Å flate ut strømtoppene vil positivt påvirke de totale strømkostnadene.

Smart ladeboks

En smart ladeboks gir deg mulighet for både effektsyring og tidsstyring.
Med effektstyring har du mulighet til å justere ned effekten på ladeboksen din. Om du må lade på tider av døgnet hvor husstanden for øvrig bruker mye strøm, kan du justere ned effekten på ladeboksen.
Tidsstyringen lar deg bestemme når ladingen skal starte og slutte. Gjennom denne funksjonen får du mulighet til å styre ladingen på tider av døgnet når strømprisene er på det laveste.

 I dag finnes det nesten 40 ulike ladebokser på markedet. Vi kjenner de ulike modellene og kan rådgi deg ut i fra ditt behov.

Tesla-sertifisert installatør.

Det er mest praktisk å lade Teslaen din om natten hjemme. Plugg inn når du kommer hjem, og lad bilen mens du sover. Du trenger ikke lenger å kjøre innom bensinstasjoner for å fylle tanken, og du kan utnytte de lave prisene på strømnettet over natten, noe som sparer både tid og penger.

Bestill din TESLA Wall Connector på nettet, og send oss en uforpliktende forespørsel om pris på montering av laderen.

Om Easee ladebokser

Svenske myndigheter har stanset salget av to modeller av Easee sine elbilladere. I følge Nkom er det ingen grunn til å stanse salget i Norge på det nåværende tidspunkt. De understreker også at det ikke er noen umiddelbar fare forbundet med å bruke ladeboksene.

Vi tilbyr gratis befaring

Ta kontakt med oss dersom du har behov for hjemmelader til bilen din.